جزییات برگزاری سفرهای علمی و بازدیدهای آموزشی شهرداریها و دهیاریهای کشور در نیمه اول سال ۱۴۰۳ از سوی مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری و روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور؛ بر طبق اطلاعات موجود در مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری و روستایی سازمان از ابتدای سال تاکنون ۲۱ سفر علمی آموزشی برای تعداد ۸۵۱ نفر از شهرداران و کارکنان شهرداریها مجموعا به میزان ۷۷ روز انجام شده است.
محور اصلی سفرهای آموزشی شهرداریها؛ عمران و شهرسازی، خدمات شهری، مباحث اداری و مالی و سرمایه گذاری بوده است.
استانهایی که تاکنون سفر آموزشی برای شهرداریها اجرا نموده اند عبارتند از: آذربایجان غربی، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان شمالی ، قم، قزوین، کرمان، کرمانشاه، گیلان، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد.
بیشترین مقصد سفرهای آموزشی شهرداری ها در این مدت به ترتیب استانهای آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، فارس، تهران و گلستان بوده است.
همچنین در حوزه دهیاریها تاکنون ۱۷ سفر برای ۶۵۴ نفر از دهیاران و کارکنان دهیاریها مجموعا به میزان ۵۸ روز انجام شده است.
محور اصلی سفرهای آموزشی دهیاران بحث بازدید از پروژه های عمرانی و گردشگری روستایی و درآمد زایی و اشتغالزایی، بوم گردی، خدمات و تعاونی، اقتصادو فرهنگی و اجتماعی بوده است.
این سفرهای آموزشی در راستای آشنایی دهیاران استان ها با پروژه های شاخص در حوزه های مختلف مدیریت روستایی، الگوپذیری از ظرفیتها و دستاوردهای مدیریت روستایی استان های مقصد در حوزههای مختلف، بهره مندی از تجربیات دهیاران استانها در این زمینه ها و اطلاع از بسترهای کسب درآمد پایدار برای دهیاریها صورت گرفته است.
استانهایی که تاکنون سفر آموزشی برای دهیاریها اجرا نموده اند عبارتند از: آذربایجان غربی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کرمان، مرکزی، هرمزگان و یزد.
طبق اعلام مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری و روستایی؛ دفاتر امور شهری و روستایی استانداری های کشور می بایستی در هر فصل حداقل یک سفر آموزشی برای شهرداریها و دهیاریهای استان برنامه ریزی و انجام دهند.
برنامه سفرها ابتدا بایستی در کمیته اجرایی آموزش و توانمند سازی شهرداریها و دهیاریهای استان تایید و سپس برای بررسی به مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری و روستایی سازمان ارسال و پس از اخذ تاییده نهایی این مرکز اجرا شود.
همچنین در پایان هر سفر استانها مستندات سفر شامل گزارش مکتوب و تصویری با رویکرد رویدادنگاری برای ارزیابی نهایی به مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری و روستایی سازمان ارسال می نمایند.
نظر به اهمیت استفاده از تجارب شهرداریها و دهیاریهای موفق در زمینه مدیریت شهری و روستایی ضروری است با انجام سفرهای آموزشی به شهرها و روستاهای دارای ظرفیتهای علمی و فناوری از قابلیتهای آنها در جهت توانمندسازی سایر شهرداریها و دهیاریها برای انجام بهتر وظایف خود بهره برد.
در این راستا مهمترین رویکرد مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری و روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ارائه آموزشهای مورد نیاز به فراگیران در محیط عمل و از طریق انجام بازدیدهای میدانی منابع انسانی شهرداریها و دهیاریهای کشور از فعالیت ها و پروژه های شهرداریها و دهیاریهایی که در بکارگیری روش های جدید در حوزه مدیریت شهری و روستایی توفیقاتی یافته اند.
مهمترین اهداف سفرهای آموزشی ارتقاء سطح دانش علمی، عملی و مهارتی منابع انسانی شهرداریها و دهیاریهای کشور، آشنایی با جدیدترین نوآوری های اجرایی و علمی به ویژه کاربرد فن آوری های نوین در زمینه برنامه ریزی و مدیریت شهری و روستایی، افزایش سطح تعامل، ارائه و تبادل تجربیات جدید فی مابین شهرداریها و دهیاریها در زمینه شیوه های نوین برنامه ریزی و مدیریت شهری و روستایی می باشد.