جمعه, 19 ارديبهشت 1404
عنوان گروه خبري / اخبار سازمان . اخبار شهرداری‌ها . اخبار دهیاری‌ها .
  • ساعت : ۱۵:۰۴
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۱۶ 
  • تعداد بازدید : 179
next    /  4 prev
همایش شوراهای استان تهران:
تاكید بر ضرورت تحول در مدیریت شهری و جذب سرمایه‌های بخش خصوصی
در همایشی که هفدهم اردیبهشت ماه به مناسبت روز و هفته شوراها در استان تهران برگزار شد، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، ضمن حضور در جمع اعضای معزز شوراهای اسلامی شهر و روستا، بر ضرورت ایجاد تحول بنیادین در مدیریت شهری و روستایی و نیز لزوم جذب سرمایه‌های بخش خصوصی به منظور توسعه پایدار تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، دکتر مسعود نصرتی در ابتدای سخنان خود، ضمن تبریک این روز خجسته به تمامی اعضای شوراهای اسلامی در سراسر کشور و شوراهای اسلامی شهر و روستای  استان تهران، نقش بی‌بدیل شوراها را در طول شش دوره فعالیت پس از انقلاب اسلامی، ستودنی و حائز اهمیت برشمردند. وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع شوراها به عنوان ناظران مدیریت شهری و روستایی، بر حمایت کامل وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از خانواده بزرگ مدیریت شهری و روستایی تاکید کرد.

 

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به اهمیت سال 1404 برای سرمایه‌گذاری، ابراز امیدواری کرد: با اتکا به ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل کشور، بتوان گام‌های موثری در راستای توسعه و آبادانی ایران اسلامی برداشت. وی با انتقاد از عدم اتصال برخی شهرداری‌ها به سامانه صدور مجوزها، این امر را مانعی جدی در مسیر سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی کشوردانست.

 

دکتر نصرتی با بیان اینکه شهرداری تهران به عنوان پایلوت این طرح، هنوز روند اتصال  به این سامانه را کامل نکرده است، تاکید کرد: این موضوع در سالی که به نام سرمایه‌گذاری نامگذاری شده است، پذیرفتنی نیست و می‌تواند موجب دلسردی سرمایه‌گذاران و کند شدن روند توسعه شود. وی با اشاره به مکاتبات و ابلاغیه‌های متعدد وزارت کشور به استانداری‌ها، خواستار تسریع در اتصال تمامی شهرداری‌ها به این سامانه و تسهیل فرآیند صدور مجوزها شد.

 

نصرتی با اشاره به وجود پتانسیل عظیم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در کشور، بر ضرورت رفع موانع و ایجاد بسترهای مناسب برای جذب این سرمایه‌ها تاکید نمود. سپس با بیان اینکه سرمایه‌گذاران نیازمند اطمینان از شفافیت و سرعت در فرآیند صدور مجوزها هستند، خواستار اصلاح آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های مربوطه و ایجاد رویه‌ای واحد و شفاف در این زمینه شد.

 

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور  از ابلاغ دستورالعملی در ۲۰ بند به استانداری‌ها خبر داد و گفت: این اقدام، گامی مهم برای هموارسازی مسیر سرمایه‌گذاری و تحقق شعار سال ۱۴۰۴ است.

نصرتی با اشاره به برخی بندهای این دستورالعمل، گفت: سرمایه‌گذاران پروژه‌های کلان باید بدون معطلی مجوز بگیرند. وی تأکید کرد:  این رویه در بسیاری از کشورها اجرا می‌شود و ما نیز باید موانع  را  از سر راه برداریم.

نصرتی با اشاره به وجود ۹ هزار همت سرمایه بخش خصوصی که تا 30 درصد آن قابلیت جذب در صنعت ساختمان و عمرانی  در کشور را دارد گفت : این عدد در مقایسه با بودجه شهرداری تهران که حدود 270 همت است و تنها چند درصد آن قابلیت سرمایه گذاری در بازار مسکن و عمرانی را دارد قابل مقایسه نیست.

 وی بودجه عمرانی تمام دستگاه‌های کشور را 400 همت اعلام کرد  که این عدد در برابر رقم سرمایه بخش خصوصی عددی ناچیز است .

نصرتی با بیان اینکه هنر مدیریت، استفاده از این سرمایه برای پیشبرد اهداف سرمایه‌گذاری است، گفت: ما باید با مدیریتی که داریم  موانع را از سر راه سرمایه‌گذار برداریم. سپس افزود:  در هیج جای جهان برای ورود سرمایه‌گذار 21  استعلام نداریم.

وی با ابراز تأسف در این خصوص گفت: بعضی از صدور مجوزها تا4سال طول می کشد و این 4سال در برابر مجوزهایی که در سطح بین الملل بیبن 2 تا 13 ساعت صادر می شود قابل مقایسه نیست.

 معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: ما باید در سال سرمایه‌گذاری در صدور مجوزها تجدید نظر کنیم و به همین منظور بخشنامه‌ای به شهرداری‌های کشور فرستادیم تا پیشنهادهای خود را برای اصلاح آیین نامه جذب سرمایه گذار بفرستند و این آیین‌نامه که مصوبه هیأت وزیران است را اصلاح کنیم. سپس افزود یک سال از ارسال  این نامه می‌گذرد و ازهمه شهرداری‌ها خواستیم تا برنامه خود را ارائه کنند و  شهرداری تهران در این مورد می تواند پیشرو باشد وی یادآور شد: الان این آمادگی در هیات وزیران هست که در سال سرمایه‌گذاری آیین نامه جذب سرمایه گذار اصلاح شود تابرای حرکت دادن چرخ های اقتصاد و اشتغال کاری انجام شود.

نصرتی  با این توضیح که این نوع نگاه و مقایسه آن با دیگر کشورها مهم است گفت این حرکات و تغییرات در جهت تسهیل کارها نیز برای ما ازشمند است.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با اشاره به اینکه  در حال حاضر سقف تولید برق در کشور 66 هزار مگاوات است، گفت:  تولید برق در کشور ما با 85 میلیون جمعیت  در مقایسه با سایر کشوورها که 85 میلیون جمعیت دارند و صنعت پیشرفته تری نسبت به ما دارند  10 تا 30 درصد کمتر است.

وی با اشاره به کشور آلمان با جمعیتی همتراز کشور ما و صنعتی بسیار پیشرفته‌تراز  ایران گفت: آلمان تولید برقی معادل 91 هزار مگاوات  دارد و  ایده آل زندگی می کند. پس ما باید در نوع  و شیوه مصرف خودمان تغییر دهیم و این مساله به جزء جزء ارکان کشور بر می گردد و حوزه مدیریت شهری و روستایی می تواند تابلو بسیار ارزشمندی برای این مساله باشد.

 رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: سعی کردم در روز شوراها برای شما که درحوزه نظارتی دستگاه شهری و روستایی کشور هستید به دو نکته  سرمایه گذاری و  ناترازی ها اشسازه کنم. سپس در توضیح مطلب افزود: این دو نکته به میزان مصرف و نیاز ارتباط ندارد بلکه  به نوع نیاز و شیوه مصرف و امکاناتی که باید درمبحث 19 تغییر کند بستگی دارد.

نصرتی خاطرنشان کرد: ما 38 هزار دستگاه اداری داریم که به همه اینها ابلاغ شده از سلول ها و پنل های خورشیدی استفاده کنندو موتورخانه هایی که دارند را اصلاح کنند  اما در گزارش‌گیری که دیروز داشتیم تعدادی از قراردادها در 31 استان برقرار شده و از این تعداد تنها حدود 22 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است .و این عدد در مقایسه با زمان ابلاغ که بهمن ماه بوده است عدد ناچیزی است .

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور تأکید کرد: شهرداری‌ها در کنار دستگاه های دولتی بسیار تاثیرگذارند. پارکها و فضاهای سبزی که قرار است آبیاری شوند و بحث تفکیک .و مباحث مربوط به روشنایی پارکها و معابر عدد قابل توجهی است که می توان آن را مدیریت کرد

نصرتی افزود: ما باید شرایطی مهیا کنیم که مردم در آرامش باشندو برای تک تک لحظات مسوول هستیم  وی خاطرنشان کرد: باید یک حرکت ملی انجام شود و  برای انجام کار  کلان مقیاس نباید منتظر بمانیم و از تمام روستاهای مرزی تا شهرداری تهران  می توانند در این حرکت سهیم شوند.

نصرتی با این بیان که مدیریت شهری و روستایی را خانواده خودم می دانم ضمن تقدیر از  مسوولان استان، شهرداران ، شوراها و دهیاران گفت: احساس نیاز برای حضور سرمایه گذار تاکید من است و امیدوارم در پایان سال کارنامه خوبی را برای کشور ارائه کنیم.

 

دکتر نصرتی در پایان سخنان خود، با اشاره به ناترازی در مصرف انرژی در کشور، خواستار تغییر در الگوهای مصرف و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مدیریت شهری و روستایی در این زمینه شد. وی با اشاره به ابلاغ دستورالعملی به استانداری‌ها برای استفاده از پنل‌های خورشیدی در ساختمان‌های اداری و اصلاح موتورخانه‌ها، خواستار تسریع در اجرای این طرح و فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف بهینه انرژی شد. رئیس سازمان شهرداری‌ها همچنین خواستار همکاری تمامی دستگاه‌ها و نهادها برای تحقق اهداف توسعه پایدار و ارائه کارنامه‌ای درخشان در پایان سال جاری شد.

امتیاز :  ۴/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0